Nem, nem, dehogyis! Még véletlenül sem érthetőek ezek a szövegek. Legalábbis az én fülemnek biztosan nem azok. Jellemző rám, hogy inkább rádiót hallgatok a TV-nézés helyett, és mit ad Isten, már megint a Wellhello „Apuveddmeg” számát hallom. Hogy miért nem tekerek tovább, azt magam sem tudom!?

elnok

Ahogy beléptem az oldalra és elém ugrott, hogy a jelenlegi téma épp az „elnök”, akkor is azonnal ez a szám jutott eszembe, illetve beugrott az is, hogy a múltkoriban egy tévés-éneklős műsorban is épp ez a szám ment méghozzá feliratos verzióban. Hasamat fogtam a nevetéstől, ahogy olvastam, hogy mit is mondanak ezek a fiatalemberek, mivel bár több mint egy éves a szám, eddig csak a fülemre hagyatkozva ezernyi más betűt és szót hallottam ki belőle. Igen, csak betűt és szót, mivel mondatot már sokkal nehezebb felfedezni ebben a szövegben. Hiszem, hogy ezzel teljesen tisztában vannak a zenészek is, nem véletlen, hogy ezt az egészet, vagyis a pózolást, a műmájerkedést, a magamutogatást bullshitnek (magyarra legszívesebben ehelyütt egy nagy kalap kakinak fordítanám) nevezik.

Na de, hogy jön ide az elnök? Ott van benne a szövegben! És nagyjából ennyi. Mármint se előzmény, se utókövetést nem találok ebben a szövegben, ami az elnökre utalna, de mégis ott van. Ki tudja, miért? Véletlenül sem mernék arra következtetni, hogy esetleg ezzel akarnak utalni egy kialakulóban lévő elnöki / félelnöki kormányzati rendszerre, ahol csak a pénz, a jó kocsi, a bulik és a szex számít, tekintettel arra, hogy ebből az érából – mivel már nem azok a fiatalok, mint voltak – már hiányzik ez a stílusú bulizás. Helyette van más. Vagy esetleg arra, hogy ezek a VIP-k (Nagyon Fontos Emberek) tényleg milyen fontos szerepet játszanak a társadalomban. Már hogyan is hihetnénk, hogy a szövegíró ezt társadalomkritikának szánta?!

Hmm…, vagy mégis van értelme a szövegnek?